Belgjikë: Rritet numri i të infektuarve me Covid, kërkohet ndihmë nga Gjermania

Ministria e Shëndetësisë së Belgjikës po përballet me valën e tretë e rasteve me Covid-19, e cila ka sjellë një ngarkesë të madhe në spitale.

Njësitë e kujdesit intensiv po luftojnë për të përballuar valën e infeksioneve nga coronavirusi, prandaj i ka kërkuar ndihmë Gjermanisë për trajtimin e pacientëve, sipas një zyrtari belg të Shëndetësisë, shkruan agjencia e lajmeve, Reuters.

COVID-19 e ka detyruar Belgjikën të lëvizë disa pacientë të sëmurë rëndë në Gjermaninë fqinje.

Operatori i helikopterit transporton çdo të sëmurë nga COVID brenda një qese plastike gjigande transparente të lidhur me pajisjet mjekësore. Shumica e pacientëve të transferuar janë të intubuar dhe në ventilator.

Belgjika kishte ndër numrat më të lartë të vdekjeve për frymë nga vala e parë e koronavirusit në mars-prill dhe tani ka numrin më të lartë të Evropës për frymë të infeksioneve të reja të konfirmuara, sipas Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve.