10 shprehje nga De Mopasani, që të gjithë duhet t’i lexojmë të paktën një herë

“Kujtesa jonë është një botë më e përsosur se universi: ajo u rikthen jetën atyre që nuk ekzistojnë më”.

“Fjalët verbojnë dhe mashtrojnë sepse ndikohen nga fytyra. Por fjalët e shkruara e zeza mbi të bardhë janë shpirti i zhveshur. ”

“Ekziston vetëm një gjë e mirë në jetë, dhe ajo është dashuria.”

“Një mendim i sëmurë mund ta shkatërrojë trupin e njeriut më shumë sesa ethet ose plakja”.

“Vetmia është vërtet e rrezikshme për një inteligjencë që punon. Ne duhet të kemi njerëz rreth nesh që mendojnë dhe flasin. Kur jemi vetëm për një kohë të gjatë e mbushim zbrazëtirën me fantazma ”

“Jetët që takojmë rrugës e bëjnë jetën t’ia vlejë ta jetosh”.

“… Një art i çuditshëm – muzika – më poetike dhe precize nga të gjitha artet, aq e paqartë sa një ëndërr dhe po aq e saktë sa algjebra.”

“Gjithçka është false, gjithçka është e mundur, gjithçka është e dyshimtë.”

“E kaluara më tërheq, e tashmja më frikëson, sepse e ardhmja është vdekja”.

“Ndonjëherë ne i qajmë iluzionet tona me të njëjtën hidhërim si një vdekje”.

/totila kotorri/