Zgjedhjet e 25 prillit, ja modelet e fletës së votimit që po diskutohen (Foto)

Zbardhen modelet e fletëve të votimit që janë paraqitur për konsultim përfaqësuesve të partive politike në Komisionin Qëndror të Zgjedhjeve, nga kreu i saj Ilirjan Celibashi.

Partitë politike kanë kërkuar që në fletën e votimit kandidatët të jenë të shënuar me emra dhe jo me numra, pasi kjo mënyrë do të ishte më e lehtë për zgjedhësit që të identifikojnë kandidatin që duan të votojnë.

Por vendosja e të gjithë emrave në fletën e votimit është problem në qarqet me shumë kandidatë, pasi në një fletë votimi nuk mund të përfshish të gjithë personat që garojnë.

Qarku i Tiranës ka 36 deputetë, ndërkohë që do të garojnë 12 subjekte politike, që do të thotë se fleta e votimit do të përmbajë 433, së bashku me kandidatin e pavarur.

Këto janë 4 modelet e fletës së votimit që po diskutohen në KQZ: