Shokët e ushtrisë shpërthejnë në lot kur kuptojnë se komandanti ka humbur jetën

Në rubrikën “Ka një mesazh për ty” tek E Diela Shqiptare, kanë ardhur dy shokë ushtrie të cilët janë ritakuar para 3 vitesh, Qaniu dhe Fiqëreti. Dëshira e tyre më e madhe ishte të ritakonin shokët e ushtrisë që i kanë njohur para 46 vitesh.

Në studio u ftuan Pëllumbi, Marku, Lefteri dhe Ismeti dhe Mehmeti. Në fillim ishte disi e vështirë për të njohur njëri-tjetrin, sepse tani janë plakur dhe janë mbushur me rrudha. Por sapo dëgjonin emrat e njëri-tjetrit, atyre i riktheheshe kujtesa.

Vetëm 3 shokë nga ushtria nuk arritën dot të vinin në studio, zoti Tafil i cili i bën shumë të fala, por nuk mund të merrte dot pjesë në këtë rubrikë për arsyet e tij personale, Dalipi nuk mund të vinte sepse vuan nga humbja e kujtesës prej 6 vitesh dhe vajza e tij Marjeta ka bërë një videomesazh për t’i dhënë këtë lajm shokëve të babait të saj dhe i uron atyre shëndet të plotë. Ndërsa shoku i tyre Kozma që e thërrasin dhe komandat, ka ndërruar jetë që në vitin 2008 dhe këtë lajm e dha djali i i tij përmes një videomesazhi.

Përshendetje unë quhem Ermal Ziu, jam djali i Kozma Ziut. Mirënjohje pafund juve që e keni ftuar, me hidhërim dua t’ju tregoj për datën 15 Tetor të vitit 2008, shoku juaj dhe babai im ka ndërruar jetë. Para një muaji ne kujtuam vitin e 12 të largimit të tij nga kjo jetë. Doja ta mbyllja këtë mesazh me një mirënjohje për të gjithë ata njerëz që kanë dashur ta sjellin Kozmain në atë studio, një falenderim i veçantë për emisionin tuaj dhe respekt për zotin Gjebrea”, është shprehur i biri i Kozmait.

Ardit Gjebrea: Në moshën 62-vjeçare zoti Kozma është ndarë nga jeta pas një ataku kardiak, i mungon familjes, tashmë i mungon dhe shoqërisë.

Shokët e ushtrisë u trishtuan dhe u mërzitën kur e morën vesh këtë lajm të hidhur, por ata që u prekën më shumë ka qenë Qaniu dhe Marku të cilët nuk i mbanin dot lotët. /tvklan.al