Rama shpërndan medalje ari: Nder t’i drejtohem pjesës më të mirë të shoqërisë

Kryeministri Edi Rama u ka shpërndarë sot në një ceremoni tek kryeministria medalje ari nxënësve të shkollave të mesme që kanë përfunduar gjimnazin me rezultate të shkëlqyera.

Edi Rama: “E pra sot para jush kam nderin që t’i drejtohem pjesës më të mirë dhe më të bukur të shoqërisë sonë, vajzave dhe djemve që nuk i vënë kufijtë imagjinatës së tyre dhe nuk kapen pas 100 e më shumë justifikimeve të mundshme. Por bëjnë sukses. Dhe më vjen mirë që së bashku me ministren e Arsimit dhe me Borën që dikur ka qenë njëra si ju, sot është këtu me mua, të mund t’ju dorëzojmë medaljet e arta, të cilat pa asnjë diskutim do të mbeten në jetën tuaj dhe në jetën e prindërve tuaj një shenjë e një krenarie të madhe. Por jo vetëm e një krenarie, por e një besimi se asgjë nuk është e pamundur kur njeriu është i vendosur për ta realizuar ëndrrën që sheh me sy hapur.”

***

“Se harroj kur një vizitë në Postribë, në një familje të varfër. Një djalë i ri që babai punonte karrocier. Me karrocën e tij mbante fëmijët, të cilët mësonin në një dhomë ku kur binte shi, çatia pikonte dhe mësonin me çadër. Të gjitha 10-ta. Vajza ishte një nga nxënëset më të mira të Shqipërisë në atë fshat. Për të shkuar në shkollë bënte një rrugë aspak të lehtë. Ju keni pasur mundësinë dhe të drejtën për të gjetur justifikimet për të mos qenë më të mirët. Justifikimet qëndrojnë, jo kot. Por ju nuk i keni kërkuar justifikimet. S’i keni besuar se ëndrra juaj mund të sakrifikohet. Ju them; ‘bravo’. T’ju uroj që gjithçka që keni bërë dhe vështirësitë që keni kaluar, mos i harroni. Sa herë që gjendeni para një sfide të re, .”