Rama: Ne dhe PD nuk jemi njësoj, ata sillen në mënyrë të papërgjegjshme

Kryeministri Edi Rama, zhvilloi një bashkëbisedim me strukturat e Partisë Socialiste, ku prezantoi dhe kandidatët për deputetë për zgjedhjet e 25 prillit.

Gjatë fjalës së tij, Rama u shpreh se  procesi i vaksinimit është në proces dhe ende nuk e ka këputur zinxhirin e infektimit.

Ndër të tjera, ai theksoi se nuk duhet të shkelen rregullat antiCOVID, ka ironizuar dhe PD, për të cilën thotë se sillet në mënyrë të papërgjegjshme.

Edi Rama: “Ne jemi në një fazë të re në vaksinim masiv që do të na mundësojë ta nxjerrim jashtë nga jetët tona virusin. Vaksinimi është në proces por ende ska shkuar në pikën që rtë këpusë zinxhirët e infektimit. Çdo grumbullim çdo shkelje rregullash e saboton procesin e vaksinimit e rrit numrin e infektimeve shton plagët dhe numrin e jetëve të humbura. S’kemi nevojë ta provojmë por e shohim rreth nesh.

Çfarë borxhi  kanë njerëzit e zakonshëm atyre që sillen në mënyrë të papërgjegjshme. Çfarë besimi mund të kenë njerëzit. As ne se kemi kollaj dhe mua më shkruajnë pse smbildhemi dhe ne të tregojmë forcën. Për 1 arsye të thjeshtë se ne sjemi njësoj. Sjemi një çetë… Ku janë mbledhur lloj lloj rrypash Tërmeti dhe pandemia sfida që na e kthyen mandain e 2 në një luftë.

Ne do tia dalim ta nxjerrim jashtë nga vendi jonë armikun e padukshëm sepse ne kemi karakterin kemi durimin dhe ne nuk pushojmë nuk ndalojmë, punojmë dhe besojmë te Shqipëria. Ata që kanë dalë në këtë përballje flasin sikur këtu nuk ka luftë asnjë plagë për të luftuar por përsërisin tu thonë shqiprtarëve të njëjtën gjë. Ne sdo ta lelojmë kthimin e Shqipërisë pas.”