Palmer flet me Vuçiçin, i kërkon nisjen sa më shpejt të dialogut me Kosovën

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, ka zhvilluar një bisedë me video, me të dërguarin special të Departamentit të Shtetit të SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, Matthew Palmer.

Sipas Gazeta Express, ata kanë diskutuar për situatën ekonomike si pasojë e pandemisë, ku Palmer ka shprehur mbështetjen e Shteteve të Bashkuara në lidhje me këtë çështje.

Po ashtu, Vuçiç ka theksuar se të vazhdojë të përpiqet për zgjidhjen e dialogut me Kosovën, duke ruajtur interesin e Serbisë.

“Zgjidhjen e çështjes së Kosovës, duke mbrojtur interesat e serbëve atje, si dhe duke ruajtur shtetin dhe interesat nacionale të Serbisë,”-ka thënë ai.

Ndërsa, Palmer ka theksuar se  Shtetet e Bashkuara mbështesin procesin e udhëhequr nga Bashkimi Evropian dhe presin një rinisje të dialogut së shpejti.