Orientimi i votës/ Opozita e Bashkuar merr 51%, PS 46.5%

Në raport me orientimin e votës, 44.5% deri në 48.5% e shqiptarëve të anketuar janë shprehur se do të votojnë PS-në, pra një mesatare 46.5%.

Ndërsa 41% deri në 45% kanë pohuar se do të votojnë koalicionin opozitar, pra në një mesatare 43%. LSI-ja nga ana tjetër, ka marrë 6-10%, me një mesatare 8%.

Lidhur me krahasimin e vitin 2017 PS dhe LSi kanë pësuar një ulje, ndërsa PD dhe aleatët një rritje me rreth 10%.

Interesante është se PSD dhe partitë e tjera lëkunden mes 0 dhe 2%, ndërsa Nisma Thurje në 0-1%. Të pavendosur kanë rënë nga sondazhi i kaluar duke kapur një shifër 25%.