OBSH miraton 2 versione të vaksinës së AstraZeneca-s

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka miratuar 2 versione të vaksinës anti-Covid nga AstraZeneca dhe Oxford-i.

Lajmin e ka bërë të ditur vetë OBSH me anë të një postimi në Twitter. Vaksinat do të futen në organizimin e COVAX për tu shpërndarë në vendet e varfëra dhe të mesme.

Nga OBSH-ja, vaksinat  AstraZenecës/Oxfordit që janë miratuar sugjerohen të përdoren për të gjitha grupmoshat mbi 18 vjeç.

“Sot, 2 versione të vaksinës AstraZeneca/Oxford, janë miratuar për përdorim emergjentë, duke dhënë dritën jeshile për këto vaksina që do të mblidhen globalisht përmes COVAX. Vaksinat prodhohen nga AstraZeneca. Si pjesë e Listës së Përdorimit të Urgjencës, OBSH vlerësoi cilësinë, sigurinë dhe të dhënat e efikasitetit, planet e menaxhimit të rrezikut dhe përshtatshmërinë programore, të vaksinës së AstraZeneca/Oxford. Vaksina u rishikua nga Grupi Strategjik Këshillëdhënës i OBSH-së për Imunizimin (SAGE), i cili bën rekomandime për përdorimin e vaksinave në popullatë. SAGE rekomandoi vaksinën AstraZeneca / Oxford # COVID19 për të gjitha grupmoshat 18 vjeç e lart.”