Numërohen mbi 55% e qendrave të votimit, ja sa vota kanë marrë PS, PD dhe LSI

Gjysmat e kutive të votimit (2891 nga 5199) janë numëruar në të gjithë vendin dhe forcë e parë sipas rezultateve të deritanishme vijon të mbetet Partia Socialiste

Me 407,807 vota (48.87 %). Partia Demokratike bashkë me Lëvizjen Socialiste për Integrim janë mjaft të favorizuara në zonën e Veriut.

PD-ja ka 327689 vota (39.27 %), ndërsa LSI-ja ka 5827 vota (6.98 %). Partia e katërt në rang vendi është PSD-ja e Tom Doshit me 17611 vota, ose 2.11 %.

Ndërkohë, numërimi i kutive të votimit është mbyllyr në 14 bashki

Këlcyra: PS- 1750 vota, PD-AN-1070 vota dhe LS-509 vota

Memaliaj: PS-3271 vota, PD-AN-1404 vota dhe LSI 100 vota

Përmet: PS- 3648 vota, PD-AN-2024 vota dhe LSI 582vota.

Himarë: PS-3447 vota, PD-AN- 1854 vota dhe LSI-341vota.

Pustec: PS-867 vota, PD-AN-473 vota dhe LSI-168 vota.

Poliçan: PS-3871 vota. PD-AN- 1045 vota dhe LSI 864 vota.

Kolonja: PS- 3666 vota, PD-AN- 2299 vota, LSI 763 vota dhe PSD 68 vota.

Has: PD-AN- 4576 vota, PS- 2735 vota.

Tropojë: PD-AN- 6443 vota, PS- 3094 vota.

Skrapar: PS: 3 547 vota, LSI-2 174 vota, dhe PD- 776 vota.

Klos: PD-AN- 3738 vota, PS- 3702 vota dhe LSI-171 vota.

Mirditë: PD –AN- 5915 vota, PS-4864 vota dhe LSI- 1143 vota.

Dropull: PS- 1531 vota, PD-AN- 592 vota dhe LSI 599 vota.

Cërrik: PS- 7798 vota, PD-AN- 3981 vota dhe LSI-1175 vota.