Meta tregon përfshirjen në lëvizjen e dhjetorit: Doja të hyja në ambasada

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka folur së fundmi në lidhje me jetën e tij dhe përfshirjen në politikë ndër vite.

Në një intervistë për emisionin “Opinion” ai ka folur edhe për pjesmarrjen e tij në lëvizjen studentore, ku dhe ka treguar dhe takimin me Ramiz Alinë, i cili ishte përfaqësues i lëvizjes.

Ai u shpreh se asokohe ka dashur shumë të largohej me ambasadat, por ka bërë një hap pas duke qenë se sipas tij familja do të përballej me pasoja.

Pjesë nga intervista

Fevziu: Ndërkohë që edhe ju kishit një dyzim, kam përshtypjen, në korrik të vitit 1990 të largoheshit me ambasadat?

Presidenti Meta: Unë kisha shumë dëshirë që të largohesha. Është shumë e vërtetë.

Fevziu: Donit realisht të largoheshit?

Presidenti Meta: Po, realisht doja të largohesha, por mendoja gjithmonë pasojat për prindërit, për familjen, dhe kuptohet se ato do të ishin sipas…

Fevziu: U afruat deri te ambasadat?