Meta në Ditën të Lirisë së Shtypit: Shumica e mediave nën censurën e Qeverisë

Presidenti i Republikës Ilir Meta ka dhënë një mesazh në facebook në lidhje me mediat në këtë ditë që njihet ndërkombëtarisht si Dita e Lirisë së Shtypit.

Meta është shprehur se në Shqipëri shumica e mediave ndodhet nën censurën e qeverisë dhe se pseudo-liritë prodhojnë vetëm regjime me pseudo-demokraci.

Ilir Meta: “Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Shtypit i gjen shumicën e mediave shqiptare nën censurën e Qeverisë dhe kontrollin e oligarkisë.
Fondet publike dhe burimet e dyshimta financiare vazhdojnë të përdoren gjerësisht për të cenuar lirinë e shprehjes, për të fshehur të vërtetat dhe për të shmangur llogaridhënien.
Dhuna dhe kërcënimet ndaj gazetarëve janë shpeshtuar, së bashku me censurën dhe autocensurën.
Liria e medias është thelbësore për demokracinë.
Ne duhet të mbrojmë dhe inkurajojmë çdo ditë gazetarët kurajozë në punën e tyre. Ata duhet të ndihen të sigurtë dhe të kenë qasje të plotë në informacionin që i shërben interesit publik, pa pritur që lirinë e shprehjes t’ua servirë politika apo grupet e saj klienteliste.
Pseudo-liritë prodhojnë vetëm regjime me pseudo-demokraci!”