Me 67 vota pro, votohet qeveria Kurti 2

Me 67 vota për, 30 kundër dhe asnjë abstenim, Kuvendi i Kosovës zgjodhi qeverinë e re, të udhëhequr nga Albin Kurti. Pas marrjes së besimit në kuvend, Kurti dhe anëtarët e kabinetit të tij, bën betimin.

Menjëherë pas votimit të qeverisë, partitë opozitare kanë lëshuar sallën plenare.

Pas zgjedhjes në postin e kryeministrit, Kurti tha se pritjet e qytetarëve janë të mëdha, andaj sipas tij edhe përgjegjësia e kabinetit qeverisës është e madhe.

Sipas tij, sfida kryesore është pandemia e koronavirusit, premtoi rritjen e buxhetit për shëndetësinë, për çdo vit.

Kjo është hera e dytë që Kurti vjen në pushtet, pasi më parë ishte në krye të vendit në vitin 2020, ku mori nocion mosbesimi.