’’Jemi të tmerruar’’/ Sindikata Europiane e Kontrollorëve: Lironi kolegët tanë

Sindikata Europiane e Kontrollorëve (ATCEUC) ka reaguar përmes në lidhje me arrestimin e tre punonjësve të trafikut ajror në vendin tonë.

Përmes një komunikate zyrtare, ata shprehen të tmerruar nga lajmet që vijnë nga Shqipëria.

Teksa e cilëson arrestimin e tre kontrollorëve si një veprim jot ë përshtatshëm për një vend që aspiron të hyjë në Bashkimin Europian, unioni kërkon lirimin e menjëhershëm të tyre.

Reagimi nga Unioni

Vendosni menjëherë lirimin për kolegët tanë!

Bruksel, 8 Prill 2021

ATCEUC është tmerruar nga lajmet e fundit nga Shqipëria.

Kontrolluesit e Trafikut Ajror të cilët vetëm të enjten e kaluar u takuan me Presidentin e tyre.

për të shprehur frikën dhe shqetësimet e tyre në lidhje me trajtimin e tyre në duart e punëdhënësit të tyre Albcontrol janë pushuar shkurtimisht dhe pastaj u arrestuan.

Në një vend që aspiron të bëhet anëtar i BE është i papranueshëm që punëtorët thelbësorë, të rëndësishëm për sigurinë mund të pushohen nga puna dhe përfundimisht të arrestohen thjesht për kryerjen e detyrave të tyre në përputhje me rregulloret e BE-së ose për transmetimin e shqetësimeve të tyre publikisht kur punëdhënësi i tyre nuk pranoi të dëgjonte ose angazhohej me ta, një punëdhënës që në fund të fundit është përgjegjës për sigurinë të udhëtarëve që udhëtojnë nëpër qiellin shqiptar.

Prej ditës së djeshme, Shqipëria mbylli të gjitha fluturimet hyrëse dhe dalëse nga Rinasi për një afat të pacaktuar.

Kjo për shkak se 65 kontrollorët e Albcontrol, një kompani me kapital 100% shtetërore, refuzuan të dilnin në punë pasi firmosën edhe deklaratën e paaftësisë në punë.

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka kërkuar zgjidhje nga qeveria, ndërsa kryeministri Edi Rama i ka kërcënuar punonjësit e Albcontrol me burg.