I zhgënjyer nga rezultati i zgjedhjeve, kryeministri rumun jep dorëheqjen

Kryeministri i Rumanisë, Ludovic Orban ka dhënë dorëheqjen pas një humbje të ngushtë zgjedhore ndaj populistëve.

Orban, lideri i qendrës së djathtë i Partisë Nacionale-Liberale, lajmëroi dorëheqjen e tij pas zhgënjimit që pësoi në zgjedhje.

Që prej ditës së dielë kur edhe u votua, janë numëruar rreth 95% të votave, prej të cilave Social Demokratët kanë marrë 30% të votave, teorikisht të pamjaftueshme për të marrë pushtetin.

Ludovic Orban tha se bisedimet për koalicion me social-demokratët nuk do të zhvilloheshin, por nuk dha një shpjegim të qartë se si partia e tij shpresonte të arrinte një shumicë të re qeverisëse në parlamentin dydhomësh me 465 vende.

Orban ka qenë në krye të qeverisë për pak më shumë se një vit, dhe është një nga pesë kryeministrat që Rumania ka pasur në kaq vite.