Ekonomi

Greqia në kushte pozitive / Gati të shlyej borxhin kundrejt FMN para afatit të caktuar


               Publikuar në : 11:49 - 07/09/19 M. S

Zyrtarët e lartë të Eurozonës qëndruan neutral ndaj ecurisë pozitive të paraqitur nga Greqia, për të shlyer para afatit disa nga huazimet e kushtueshme kundrejt Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Greqia, e shkëputur nga tregjet gjatë krizës së vitit 2010-2015, huazoi shuma të konsiderueshme nga FMN dhe qeveritë e zonës së euros.

Kreditë e FMN-së janë shumë më të shtrenjta se ato të zonës së euros. Për t’i shlyer ato para afatit, Greqia ka nevojë për leje nga kreditorët e saj në Eurozonë.

Zyrtarët kanë thënë që Greqia dëshiron të shlyejë rreth 4 miliardë euro nga 9 miliardë në total që i mbetet borxh FMN-së.

Përfaqësuesi Grek përmendi shlyerjen e huazimeve, dhe pritja ishte më shumë neutrale se pozitive.

Nebi Xhomaqi / SCAN


Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT