Foto Galeri

Foto të rralla, Shqipëria në vitet ’90-’92

               Publikuar në : 13:49 - 09/02/19 S.N

Këto foto të rralla të fotografit grek Nikos Economopoulos, na tregojnë pamjen e vendit tonë në vitet 1990-1992. Fotografi ndalet te njerëzit, fytyra e tyre, veshja, apo argëtimi për të na dhënë një panoramë të Shqipërisë në atë periudhë. Fotot janë marrë nga portali Magnumphotos.

ALBANIA. Elbasan. Fabrika më e madhe hekuri dhe çeliku e Shqipërisë e ndërtuar nga Kina në fund të viteve 70, në teknologjinë arkaike.

ALBANIA. 1990. Kafene në Gjirokastër

ALBANIA. Avlona. Ndeshje futbolli. 1990.

ALBANIA. Korce. Librari. 1990.

ALBANIA. Tirana. Fëmijët që luajnë me një top në rrugën kryesore të tregut qendror në janar. Topat janë në shitje vetëm në kohën e Krishtlindjes. 1991.

Tirana. Biçikletat janë praktikisht mënyra e vetme për transportin privat.

Korçë, qytet i vjetër. Ky fqinj i afërt ishte shumë komercial para mbërritjes së komunistëve.

ALBANIA. Fshati Sopiki. Pas 45 vjetësh ndalimi, fshatarët e pakicës greke festuan përsëri festën fetare të Virgjëreshës Mari më 15 gusht. Njerëzit që vallëzonin në oborrin e kishës, që u përdorën si ruajtje nga komunistët. 1991.

GREECE. Kufirit grek. Shqiptarët duke u përpjekur të shkojnë në Greqi. 1991.

ALBANIA. Sarandë. 1991.

ALBANIA. Pranë Tiranës. Monumente në përkujtim të fitores mbi Gjermanët gjatë Luftës së Dytë Botërore. 1991.

ALBANIA. Ish i burgosur politik me familjen. 1991.

Albania,
©Nikos Economopoulos-Magnum

ALBANIA. Tirana. Shitës në rrugë. 1991.

ALBANIA. Elbasan. Spital psikiatrik. 1991.

ALBANIA. Elbasan. Spital psikiatrik. 1991.

ALBANIA. Korçë. 1991.

ALABANIA. Tirana. Stacioni qendror. 1991.

ALBANIA. Pranë Tiranës. 1991.

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT