Britaniku Matthew Hogg, është i dehur pothuajse gjatë gjithë kohës. Falë një tepricë të majasë në sistemin e tij tretës, britaniku 34-vjeçar dehet sa herë që konsumon karbohidrate, bukë, makarona etj. Sëmundja nga e cila vuan Hogg, quhet ‘sindroma i birrës automatike’ , një çrregullim tepër i rrallë ku zorrët e tij prodhojnë etanol, alkool të pastër, nga karbohidratet.
Në rastin më të keq ai dehet, ose është i lodhur dhe ndihet i uritur. Para diagnostikimit së kësaj sindrome, Hogg e kaloi gjithë adoleshencën e tij, duke qenë në mënyrë të pashpjegueshme i lodhur dhe i turbullt gjatë gjithë kohës. Kjo edhe pse merrej vazhdimisht me sport si atlet.
U deshën mbi 80 mijë dollarë testime mjekësore, përpara se një mjek në Meksikë, ta diagnostikonte Hogg me “sindromën e birrës automatike”, i njohur ndryshe si sindroma i fermentimit në zorrë. Tani britaniku po përpiqet të menaxhojë gjendjen e tij të veçantë, duke iu përmbajtur një diete të rreptë ushqimore. Ai jeton me të dashurën e tij mësuese, Mendi, e cila e mbështet në përpjekjet e tij./ TIRANA TODAY