Dua Lipa: Gjyshi nuk pranoi të ndryshonte historinë për serbët (FOTO)

Dua Lipa ka rrëfyer një pjesë të pathënë rreth familjes së saj dhe së shkuarës. Këngëtarja shqiptare me famë botërore ka folur me mjaft krenari për origjinën e saj, në një intervistë për “Rolling Stone”.

Teksa përmendi momentet e tmerrshme që kaluan për shkak të serbëve, Dua rikujtoi se asokohe, gjyshi i saj historian po shkruante për gjithçka që po ndodhte gjatë luftës.

Këngëtarja ka treguar se gjyshi i saj, Seit Lipa, i cili ishte edhe drejtor i Institutit të Historisë në Prishtinë, i është kërkuar nga serbët të ndryshojë historinë dhe ta falsifikojë siç e kërkonin ata. Ai nuk ka pranuar dhe ndaj humbi në atë kohë edhe vendin e punës.

“Gjyshi im nga ana e babait tim po shkruante libra për gjithçka që po ndodhte. Kur ndodhi okupimi, forcat serbe kërkuan që ai të rishkruajë historinë.

Ai nuk pranoi dhe ai humbi punën e tij. Kështu që është pjesë e asaj që unë jam dhe qëndroj pranë gjërave në të cilat besoj”, ka treguar këngëtarja për “Rolling Stone”.