Biden: Brenda 3 javësh do të vaksinohen 90% e popullsisë në SHBA

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden deklaroi se brenda tre javësh do të kenë mundësi të vaksinohen 90% e popullsisë në vend.

Ai u shpreh se 90% e amerikanëve do të kenë mundësi të marrrin vaksinën në një vend jo më larg se 5 milje nga banesa e tyre.

“Jam krenar të njoftoj se brenda tre javësh do të vaksiohen 90% e të rriturve dhe 90 % e amerikanëve mund ta marrin vaksinënë në një vend jo më larg se 5 milje nga banesa e tyre.”, shkruan Biden në rrjetin social, Twitter.

Që prej fillimit të pandemisë në SHBA janë shënuar 30,971,471 raste infektimi dhe kanë ndërruar jetë 562,582 pacientë.