Basha: Rama i tha presidentit Holland që trami nuk ishte prioritet

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka treguar se pse nuk e ndërtoi Tramin e Tiranës që premtoi kur ishte kryetar bashkie i kryeqytetit.

I ftuar në emisionin Opinon, Basha tha se gjithçka ishte gati, që nga projekti i fizibilitetit dhe deri te financimi nga qeveria franceze.

Sipas tij, ka qenë kryeministri Rama ai që i tha presidentit francez Holland se trami nuk ishte prioritet.

Lorenc Vangjeli: Më jep një emër shkolle që ke ndërtuar? Jam duke e kërkuar por s’po ma japin.

Lulzim Basha: Nuk është një, janë disa shkolla dhe unë nuk jam këtu që të bësh një konkurs fëmijësh ti je i vetëdijshëm që janë disa shkolla.

Lorenc Vangjeli: Jo, s’janë.

Lulzim Basha: Atëherë s’ke jetuar në Tiranë kur kam qenë unë kryetar bashkie.

Lorenc Vangjeli: Më kujtohet që kemi bërë një debat për Tramin e Tiranës.

Lulzim Basha: U bë projekti i fizibilitetit, filloi projekti teknik, qeveria franceze vendosi ta financonte, kryeministri yt gjatë takimit me presidentin Holland i tha që trau i Tiranës nuk është prioritet.