Basha premton: Do heqim imunitetin e kryeministrit, ministrave dhe deputetëve

Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha duke folur për reformën në Drejtësi, deklaroi se me ardhjen e opozitës në pushtet, do të heqë imunitetin e mbetur të kryeminstrit, të ministrave dhe deputetëve.

I ftuar në emisionin ”A Show”, se qeveria e re e drejtuar prej tij, do t’i mbajë duart larg sistemit gjyqësor.

Lulzim Basha: ”Reforma nё drejtësi ёshtё shumë e rëndësishme. Ajo ka ardhur nё kёtё pikë pёr shkak mungesës sё vullnetit dhe vullnetit tё mbrapsht tё qeverisё, siç kemi thёnё prej fillimit, pёr ta kapur drejtësinë.

Prandaj 25 prilli, fitorja e thellë e shqiptarëve dhe opozitës mё 25 prill dhe humbja e thellë e Edi Ramёs pёr shkak tё pasojave, siç ёshtё gënjeshtra me legalizimet, siç ёshtё ekonomia nё kolaps, siç ёshtё gjendja e përgjithshme e vendit, ngecja e reformave qё na çojnë drejt B-sё, do tё sjellë ëdhe si rezultat çlirimin e drejtësisë dhe zotimi i parё i imi ёshtё qё politika, qeveria do t’i mbaj duart larg nga gjyqësori, larg nga drejtësia.

Gjëja e parë që do të ndodhë, është që ne do të heqim, çfarëdo imuniteti të mbetur kryeministrit, ministrave dhe deputetëve. Pra, unë, nesër si kryeministër, nuk do të kem asnjë imunitet nga gjyqësori dhe ky është standardi britanik apo jo?”