Basha me të rinjtë: Nuk do ju zhgënjej, më 25 prill sjellim ndryshimin

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka zhvilluar takime me qytetarë në njësinë 5 në kryeqytet, teksa ka takuar disa të rinj e të reja në kafenetë e njohura të zonës së ish-Bllokut.

Basha u ka premtuar atyre një të ardhme më të mirë, kryesisht në fushën e arsimit dhe punësimit.

Ndër të tjera, Basha u shpreh se me 25 prill do të vijë ndryshimi, dhe njerëzit do të kenë një qeveri që punon dhe mendon për to.

Lulzim Basha: Do të trajnojmë 5 mijë, 10 mijë të rinj çdo vit në këtë fushë dhe pastaj t’i fusim në tregun e punës ku ju e dini të ardhurat fillojnë nga 800-900 euro shkojnë deri në 2000-2500 euro në muaj. Krijon një shtresë të mesme profesionistësh me të ardhura të mëdha me arsimim të lartë me përgatitje të lartë. Këtë po bëjnë vendet e rajonit se  nuk është se do të shpikim diçka.

Ne na duhet të largojmë vetëm një qeveri që ka menduar vetëm për vete dhe nuk ka hedhur asnjë hap as në drejtim të thithjes së këtyre fondeve, as në drejtim të reformimit të arsimit. Përkundrazi, ligji për arsimin e lartë e shkatërroi arsimin e lartë. Do të kemi një qeveri që ka në fokus prioritetet tuaja, ëndrrat tuaja, aspiratat tuaja. Kjo është arsyeja pse ua kërkoj votën më 25 prill.”