Anëtar i një organizate kriminale/ Arrestohet në Mal të Zi shqiptari me dy emra

Policia e Malit të Zi ka arrestuar 55-vjeçarin shqiptar Anton Gjinaj, i cili ishte shpallur në kërkim nga Spanja për trafik droge.

Mediat malazeze bëjnë me dije se Gjinaj është arrestuar në vendkalimin kufitar Rozaje, dhe në momentin që i është kërkuar dokumenti i identifikimit për t’i bërë kontrollin, ai ka dhënë pasaportën me identitetin e tij të dytë, Pashkë Rrapi.

Shenja e gishtave kanë treguar se Gjinaj në faskt ishte dënuar me tetë vite e nëntë muaj burg për trafik droge në Spanjë.

Interpol Madrid kishte ngritur alarmin e kuq për të dhe tani pritet që Gjinaj të kthehet në Spanjë për të vuajtur dënimin.

“Bazuar në njohuritë operacionale, dhe më vonë në verifikimin dhe konfirmimin e identitetit, u përcaktua se ky person kërkohej nën një identitet tjetër nga NCB Interpol Madrid, në mënyrë që të vuante një dënim me burg prej tetë vjet e nëntë muaj për krimin e trafikut të drogës,”- shprehet në një deklaratë policia e Malit të Zi.

Sipas Ministrisë së Brendshme të Malit të Zi, Anton Gjinaj është anëtar i një organizate kriminale, e cila në vitin 2006 organizoi dhe koordinoi importimin, magazinimin dhe shitjen e mëtejshme të 50 kilogramëve heroinë në territorin e Spanjës, në zonat përreth qyteteve të Murcia dhe Alicante.