10 shprehje nga Leo Tolstoi që të gjithë duhet t’i lexojmë të paktën një herë

“Të gjithë mendojnë për të ndryshuar botën, por askush nuk mendon për të ndryshuar veten e tij.”

“Të gjitha familjet e lumtura janë njësoj ndërsa secila familje e palumtur është e pakënaqur në mënyrën e vet. ”

“Nëse kërkon përsosmëri, nuk do të jesh kurrë i lumtur”.

“Është e mahnitshme se sa i vërtetë vjen iluzioni se bukuria është mirësi.”

“Mendoj se nëse është e vërtetë se ka nga një mendje të ndryshme për çdo kokë, atëherë ka po aq lloje dashurie sa ka dhe zemra. ”

“Respekti u shpik për të mbuluar vendin bosh ku duhet të ishte dashuria.”

“Ne mund vetëm të dimë se nuk dimë asgjë. Dhe kjo është shkalla më e lartë e mençurisë njerëzore “.

“Nëse, pra, më kërkoni këshillat më të rëndësishme që mund të jap, ajo që unë besoj se është më e dobishmja për njerëzit e shekullit tonë, unë thjesht them: në emër të Zotit, ndalo për një moment, ndalo së punuari, shiko ç’bëhet rreth teje ”

“Vetëm njerëzit që janë në gjendje të duan fort mund të vuajnë nga dhimbje të mëdha, por e njëjta nevojë për dashuri shërben për t’iu kundërvënë dhimbjes së tyre dhe i shëron ata”.

“Pranvera është koha për plane dhe projekte.”