10 shprehje nga Heminguej, që të gjithë duhet t’i lexojmë të paktën një herë

“Nuk ka asnjë mik besnik si një libër”.

“Nuk ka asgjë interesante tek të shkruarit. E vetmja gjë që bën është: ulesh para një makine shkrimi dhe kullon gjak. ”

“Lumturia te njerëzit inteligjentë është gjëja më e rrallë që di unë”.

“Më pëlqen të fle. E di? Ka një tendencë që jeta ime të shkatërrohet kur jam zgjuar”

“Mënyra më e mirë për të zbuluar nëse mund t’i besosh dikujt është t’i besosh”.

“Gjëja më e dhimbshme është të humbasësh veten në procesin e dashurimit të dikujt dhe të harrosh se edhe ti je i veçantë”.

“Nuk ka asgjë fisnike në të qënit superior ndaj dikujt tjetër; fisnikëria e vërtetë është të jesh superior ndaj vetes së mëparëshme “.

“Gjithmonë bëj esëll atë që ke thënë se do ta bësh kur ke qenë i dehur. Kjo do të të mësojë ta mbash gojën mbyllur “.

“Unë pi për t’i bërë njerëzit e tjerë më interesantë”.

***

-“Ndoshta … do të dashurohesh përsëri me mua”.

-“Dreq“, i thashë, “të dua mjaftueshëm tani. Çfarë do të më bësh? Të shkatërrohem?”

“Po. Shkatërrohu!”

Mirë“, thashë. “Kjo është ajo që unë dua dhe unë.“- (Ernest Heminguej, Lamtumirë armë)

*** /Totila Kotorri/