Shqipëria

Video/ “Pishat nga momenti në moment janë duke rënë mbi shtëpi, mbi fëmijët”


               Publikuar në : 21:39 - 09/09/19 M. S

Myzafer Zeneli me banim në Golem, thotë se dy pisha ngjitur me shtëpinë e tij rrezikojnë të bien, pasi janë tharë e nuk priten. Bashkëshortja e tij tregon se kanë shkuar të bëjnë ankesë në komunë, dhe më pas në drejtorinë e pyjores në Kavajë, por u është thënë se duhet të paguajnë faturën e prerjes në shumën prej 25 mijë lekësh të vjetra dhe më pas t’i presin vetë. Kostoja financiare është e papërballueshme për këtë familje, vijon ajo.Ne jemi drejtuar në Drejtorinë e pyjeve në bashkinë Kavajë, ku na thuhet, se qytetari nuk e ka truallin e tij.

Myzaferi duhet të bëjë dhe pagesën e faturës dhe prerjen vetë, pasi kjo nuk është detyrë e Drejtorisë pyjore. Gjithsesi pas ndërhyrjes së emisionit “Stop”, na u tha, se pishat do të priten nga drejtoria e pyjeve.

“Problemi qëndron këtu: Kemi 12 vite që jetojmë këtu dhe kemi 2 pisha rreth shtëpisë dhe ato janë shumë të rrezikshme. Ato janë tharë dhe janë shumë të rrezikshme nga momenti në moment janë duke rënë mbi shtëpi, mbi fëmijët. Vajtëm në komunë u interesuam. Na thanë bëni një kërkesë, dy fotografi dhe dërguam në pyjore. Erdhën këtu, i verfikuan, na thanë janë të rrezikshme do ti presim dhe si përfundim nuk ka ardhur njeri. Kemi shkuar sërish dhe na kanë thënë se duhet të paguajmë 25 mijë lekë fatura dhe nuk e kemi paguar sepse nuk kemi para. Morëm atë të vinçit dhe tha dua 50 mijë Lekë të vjetra orë, ai do rrijë tre orë do 150 mijë Lekë dhe 60 mijë i do ai që do i presë. Para një jave frynte shumë erë dhe ra pisha për pak i zuri fëmijët tek shtëpia përballë që jemi. Ne jemi të tmerruar tani, se vjen vjeshta dhe nis furtuna. Ne jemi të tmerruar, kur fryn erë duket sikur lëvizin themelet, pasi ato i kanë rrënjët tek shtëpia. Unë 200 mijë Lek marr, ti heqin që aty. Ti marri kush të dojë, vetëm të mos më shkulin themelet e shtëpisë”.

Drejtori: Ka ardhur në zyrë, ka shkuar komisioni i punës, ka shku, ka verifiku situatën në vend. Ky, në certifikatë pronësie, ka vetëm objektin, ndërtesën, nuk ka truallin. I ka dalë tarifa, të cilit i është thënë, ai s’ka pranuar. Domethënë, pisha kur pritet, llogaritet volumi, matet gjatësia.

Gazetarja: Totali, sa i ka dalë zotërisë?

Drejtori: Totali i ka dalë 2191(Lekë të reja). Shkon dhe bëhet damkosja për prerje dhe mbasi damkoset kjo, qytetari bën prerjen.

Gazetarja: E bën vetë?

Drejtori: E bën vetë.

Gazetarja: Ju më thatë, që ai ka vetëm ndërtesën dhe nuk e ka truallin.

Drejtori: Po!

Gazetarja: Atëherë, pse i takon qytetarit ta presi?

Drejtori: Shiko! Unë nuk e di situatën, por kërkesën ai e ka bërë për prerje.

Gazetarja: Ju, nuk e keni përgjegjësi?

Drejtori: Përse?

Gazetarja: Për të shmangur rrezikun, që kanos qytetarin?

Drejtori: Tek komplekset turistike, që janë në disa fshatra turistikë, ne kemi dërguar administratorin. Mirëpo, nuk paguajnë lekët njerëzit.

Gazetarja: Po njerëzit, disa kanë mundësi, disa nuk kanë mundësi.

Drejtori: Po jo pra, se s’është me mundësi, se ajo është rrezik.

Gazetarja: Po është me mundësi, ashtu siç mund të jetë për shembull, që mund t’i vendosësh pikën, që nuk është në truallin e tij dhe ju keni për detyrë ta prisni.

Drejtori: Rrezik ajo është në këmbë akoma!

Gazetarja: Ne duhet të presim, që të bjerë, që të themi “Dëgjo, se ra kjo pisha, se ishte tharë pak”?!

Drejtori: Po mirë! Zotëria, meqë është interesuar, pse është tërhequr ai?

Gazetarja: Pse është tërhequr? Po, sepse nuk ka mundësi zotëri, ta paguajë.

Drejtori: S’ka mundësi, me zonë në shtëpi turistike…

Gazetarja: Po e ke parë shtëpinë e atij ti?

Drejtori: Jo, unë s’kam qenë vetë. Megjithatë…

Gazetarja: E di, si është shtëpia e tij? Do shkosh ta shofësh, që të kuptosh pastaj…Po gjithsesi, ne të arrijmë në përfundimin, që pema nesër të bjerë, por ta parandalojmë këtë.

Drejtori: Po! Dhe kush duhet të merret me këtë punë, thuaj ti?

Gazetarja: Kush duhet të merret me këtë punë? Qytetari?

Drejtori: Pse e ka prurë këtë ai? (Për certifikatën e shtëpisë)

Gazetarja: Sepse i është kërkuar dokumenti, pra.

Drejtori: Tani, meqë ju ndërhyni kaq shumë, po e presim ne atëherë.

Gazetarja: Do ta prisni ju?

Drejtori: Po! Do ta marr përsipër unë./tvklan.al

 


Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT