U kapën me 5 mln lekë në makinë, gjykata lë në burg dy të arrestuarit

Dy të ndaluarit dy ditë më parë në Maqellarë të dyshuar për veprën penale “Korrupsion aktiv në zgjedhje”, janë njohur ditën e sotme me masën e sigurisë teksa kanë dalë para gjykatës së shkallës së parë në Dibër.

Mësohet Gjykata ka vendosur të pranojë kërkesën e Prokurores së çështjes, duke i lënë shtetasit Denis Xholi me detyrë jurist i Bashkisë Bulqizë dhe Abjon Ceku 25 vjeç në arrest me burg.

Avokati mbrojtës Halil Zhuka tha se nuk ka provë që vërteton se ato kanë kryer këtë vepër penale.

Mbështetësit e Partisë Demokratike kanë bllokuar dy ditë më parë një makinë në zonën e njohur si rrethrrotullimi i Maqellarës, ku janë gjetur para.

Një person, i identifikuar vetëm me emrin “Genti” kishte informuar kandidatin për deputet nga radhët e demokrative, Luan Hakën se dy punonjës të Bashkisë së Bulqizës Denis Gjoli dhe Albjon Ceku që pretendohet se po shpërndanin para në këmbim të votave