Super Liga Europiane / Fillimi i një ere të re në futboll?

Dje në mbrëmje, disa nga mediat më të rëndësishme europiane, raportuan për themelimin e kompeticionit më të fundit europian – European Super League.

Pak orë më pas, ndoqën dhe zhvillime të tjera.

Agnelli (zv. President i ESL) dorëhiqet si nga ECA, ashtu edhe nga Komiteti Ekzekutiv i Uefas.

Të gjithë klubet anëtare konfirmojnë me komunikatë zyrtare për shtyp.

Florentino Perez (President i ESL), bashkë me Glazers, sqarojnë shkurt potencialin e kompeticionit dhe rëndësinë e një gare të tillë, për ti dhënë futbollit prestigjin që i mungon.

12 skuadrat themeluese dorëhiqen nga ECA.

Tebas (president i RFEF), kërkon përjashtimin e R. Madrid, Atl. Madrid dhe Barcelona nga La Liga.

Drejtuesit e Sassuolo, Cagliari e Verona kërkojnë shpjegime nga 3 skuadrat pjesmarrëse italiane.

Opinioni i gjerë publik, bashkë me aktorë të rëndësishëm të futbollit europian si Carragher, Neville, Kean e Ferdinand, shprehin skepticizmin të gjerë, që shkon deri në zhgënjim.

Zhgënjim që vjen si pasojë e mungesës së principeve bazë si solidariteti, përfshirja, integriteti dhe rishpërndarja financiare. /E.Zekthi/