Spanjë-Kosovë mbrëmë ishte shumë më tepër sesa thjesht një ndeshje futbolli

Spanja është pjesë e pesë vendeve të Bashkimit Evropian (Qipro, Rumania, Sllovakia, Greqia dhe Spanja) të cilat, përveç 91 shteteve të tjera në të gjithë pjesën tjetër të botës, nuk e njohin pavarësinë e Kosovës. Për këtë arsye, fjala Kosovë në Spanjë nuk mund të citohet në televizionin publik. Sipas ‘La Repubblica’, qeveria ka frikë se deklarata të tilla të pavarësisë mund të inkurajojnë Katalonjën dhe vendin Bask të shkëputen nga Spanja.

Për shkak të kësaj çështjeje diplomatike, komentuesit në TV Spanjoll kurrë nuk thanë fjalën “Kosova” gjatë ndeshjes. Për më tepër, njëmbëdhjetë kosovarët u treguan me shkronja të vogla në fletën e rezultateve të paraqitura në ekranin e televizionit.