OBSH në Shqipëri apelon ndaj të gjithë qytetarëve që të tregojnë kujdes me përdorimin e kripës, pasi është një faktor kryesor rreziku për sëmundje të zemrës dhe goditje në tru.
Në njoftimin e shpërndarë në Facebook, thuhet se qytetarët mund të parandalojnë hipertensionin duke pakësuar përdorimin e kripës.
OBSH-ja rekomandon kufizimin e sasisë së kripës që konsumojmë në më pak se 5g në ditë për të rriturit.
Vlen të theksohet se kjo sasi duhet të jetë edhe më e vogël për fëmijët. Ndonëse nuk e kemi parë me vemendje, kripën në sasi të madhe e gjejmë tek buka, mishi i përpunuar, djathi etj.
Njoftimi
Përdorimi me tepri i kripës mund të rrisë presionin e gjakut, i cili është një faktor kryesor rreziku për sëmundje të zemrës dhe goditje në tru.
Ju mund ta parandaloni hipertensionin duke pakësuar përsorimin e kripës.
OBSh-ja rekomandon kufizimin e sasisë së kripës që konsumojmë në më pak se 5g në ditë për të rriturit.
Kjo sasi duhet të jetë edhe më e vogël për fëmijët.
Një sasi çuditërisht e madhe e kripës që ne konsumojmë është e fshehur në ushqimet që blejmë.
Kjo perfshin:
bukën
drithërat dhe produktet e bukës
mishin e përpunuar
djathin
duhet që industria ushqimore të fillojë të zvogëlojë sasinë e kripës së shtuar në ushqimin tonë.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=371043007594269&id=108216470543592