Japonezë zbatojnë parimin konfucian “hara hachi bu”, pra hanë derisa barku i tyre të jetë 80 dhe jo 100 përqind i mbushur
Njerëzit në shumë pjesë të Argjentinës, ngrohen dhe mbajnë nën kontroll oreksin e tyre, duke pirë një çaj të pasur me antioksidantë, Yerba Mate.
Në Brazil, njerëzit inkurajohen të hanë rregullisht, me kujdes dhe “sa herë që të jetë e mundur në shoqërinë e të tjerëve”.
Koreano-jugorët, i konsumojnë shumë vezët, dhe hanë shumë pak mish të kuq.
Në Indi, njerëzit konsumojnë gjithmonë ushqimin e gatuar vetë në shtëpi, madje edhe kur janë në punë.
Ushqimet tradicionale franceze janë plot me yndyrna. Por francezët, e zgjidhin këtë problem, duke zvogëluar racionet e ushqimeve që shërbehen në restorante.
Suedezët kalojnë shumë kohë jashtë në natyrë, edhe kur temperaturat janë shumë të ulëta. Kjo nxit metabolizimin dhe djegien e klorive. Gjithashtu ata konsumojnë peshkun të paktën 2 herë në javë.
Islandezët konsumojnë shumë peshqit e dhjamosur dhe bukën e thekrës. Ata arrijnë të mbajnë përgjithësisht nën kontroll oreksin. TIRANA TODAY