Aktualitet

Ndëshkohen tre klubet kryesore të natës, pa kupon dhe me punëtorë në të zezë


               Publikuar në : 15:30 - 19/10/19 A.F

Prej disa muajsh ministria e Financave, e Turizmit dhe Policia kanë nisur një aksion kundër informalitetit. Pas goditjes së disa prej sipërmarrjeve më të mëdha në kryeqytet, një tjetër biznesi i është vendosur shiriti i ndalimit.

Zv.kryeministri Erion Braçe njoftoi në rrjete sociale se është mbyllur klubi ‘The Code’ në Tiranë, pasi është gjetur në një sërë shkeljesh, ku më e rënda është ajo e evazionit fiskal. Si dhe mossigurimi i punonjësve dhe deklarimi i tyre në të zezë.

Braçe gjithashtu bën me dije se është gjobitur edhe klubi Lollipop, pasi nuk lëshonte kupon tatimor, dhe kishte 2 punëtorë të deklaruar. Ndër klube të tjera të njohura në kryeqytet, ku janë zbuluar shkelje është edhe Cavaliero. I cili po ashtu nuk lëshonte kuponë tatimor.

“Punoni fort dhe me fature tatimore e kupon, fitoni dhe shlyeni detyrimet. JEPINI FUND PUNES ME PUNETORE NE TE ZEZE! Eshte krim nje skllaveri e tille! Nuk i behet me nje qenie humane kjo, nuk do e tolerojme!”-shkruan ndër të tjera Braçe.

Postimi i plotë

#EVAZIONIFISKAL ESHTE PABARAZI!
#PUNETORETNETEZEZE ESHTE SKLLAVERI!

Nuk kemi ikur kund,
nuk ikëm me verën.

Jemi këtu,
në punë e në përputhje me ligjin;
#KUNDEREVAZIONIT e #KUNDERSKLLAVERISENEPUNE.

Dje, grupet e organeve fiskale, kontrolluan klubet e medhaja ne kete qytet;

Lolli Pop pas kontrollit u gjet me shkeljen e mosdokumentimit te transaksioneve permes kuponit tatimor si dhe me dy punetore ne te zeze,
te pa deklaruar;

The Code pas kontrollit u gjet me shkeljen e perseritur te mos dokumentimit te transaksioneve permes kuponit tatimor si dhe nje punetor ne te zeze, te padeklaruar;
The Code per keto shkelje u mbyll dhe punonjesit e organeve fiskale vendosen masen e bllokimit te aktivitetit;

Cavalliero pas kontrollit u gjet me shkeljen e moadokumetimit te transaksioneve permes kuponit tatimor dhe mori gjoben respektive sipas ligjit.

Kam nje thirrje per te gjithe;
BEJENI BIZNESIN TE LIGJSHEM!
Punoni fort dhe me fature tatimore e kupon, fitoni dhe shlyeni detyrimet;
JEPINI FUND PUNES ME PUNETORE NE TE ZEZE!
Eshte krim nje skllaveri e tille!
Nuk i behet me nje qenie humane kjo,
nuk do e tolerojme!

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT