Mianmar/ Forcat e sigurisë hapin zjarr ndaj protestuesve, deri tani 550 viktima

Forcat e sigurisë në Mianmar hapën zjarr kundër protestuesve anti-grusht shteti të shtunën, me një dhunë që një grup i të drejtave të njeriut tha se ka lënë të vdekur 550 civilë që nga marrja e pushtetit.

Nga ata, 46 ishin fëmijë, sipas Shoqatës së Ndihmës së Mianmar për të Burgosurit Politikë, ndërkohë rreth 2,751 njerëz janë arrestuar ose dënuar, shkruan The Guardian.

Kërcënimet e dhunës vdekjeprurëse dhe arrestimet e protestuesve kanë dështuar të shtypin demonstratat e përditshme në të gjithë Mianmarin duke kërkuar që ushtria të tërhiqet dhe të rivendosë qeverinë e zgjedhur në mënyrë demokratike.

Grushti i shtetit përmbysi vitet e përparimit të ngadaltë drejt demokracisë në Mianmar, e cila për pesë dekada mbeti nën sundimin e rreptë ushtarak që çoi në izolim dhe sanksione ndërkombëtare.