Histori

Mbi 6 mijë turistë vizitojnë Pukën


               Publikuar në : 10:46 - 05/10/19 Gentjan Progni

Qyteti verior i Pukës, i cilësuar një aventurë e bukur turistike e çdo stine, është kthyer në qendër atraksioni turistik për vizitorët vendas e të huaj.

Zyra e turizmit në Bashkinë e Pukës, tha për ATSH-në se për sa i përket numrit të turistëve të huaj dhe vendas, të cilët kanë vizituar territorin e bashkisë Pukë, sipas të dhënave që kanë mbledhur nga operatorët turistikë, rezulton se gjatë periudhës qershor-shtator Puka është vizituar nga mbi 6 mijë turistë vendas e të huaj.

“Nga këta vetëm 4 416 turistë u akomoduan në hotelet dhe bujtinat e qytetit, rreth 1 mijë turistë qëndruan periferi të qytetit apo fshatra me rulotat e tyre. Ndërsa guidat ditore të turistëve në qytet raportojnë se gjatë verës që lamë pas kanë pritur rreth 1 mijë pushues, kryesisht të rinj që kanë zhvilluar ture ditore”, thekson zyra e turizmit.

Rreth 2 500 kanë qenë turistë të huaj, nga vende të ndryshme si Gjermania, Austria, Polonia, Çekia, Italia, etj, të cilët kanë vizituar pikat turistike dhe monumentet kulturore të tij.

 

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT