Kryeministri i Kroacisë infektohet me Covid-19

Kryeministri i Kroacisë, Andrej Plankoviç ka rezultuar pozitiv me Covid-19. Sipas Euronews, në një njoftim të bërë nga qeveria, Plankoviçka pasi ka kryer testin dhe ka rezultuar me Covid-19, është vetëizoluar.

Me rekomandimin e një epidemiologu, Plenkoviç kreu një ri-test për praninë e koronavirusit të hënën dhe rezultati ishte pozitiv. Kryeministri iu urdhërua më parë një masë epidemiologjike e vetizolimit. Kështu që tani ai do të qëndrojë i izoluar për 10 ditë,” thuhet në njoftim.

Infektimi i kryeministrit të Kroacisë vjen dy ditë pasi bashkëshortja e tij rezultoi gjithashtu pozitive.

Bëhet e ditur se Plenkoviç aktualisht ndihet mirë dhe vazhdon të kryejë aktivitetet dhe detyrimet e tij nga shtëpia.