Pas përhapjes së koronavirusit, një ndër shqetësimet e qytetarëve lidhet me infektimin me anë të ushqimit. Ndërsa anembanë bota është në kaos, pasi infeksioni vjen aty ku nuk e pret, ka nga ata skeptikë të cilët hedhin hipoteza se virusi transmetohet nga ushqimi.
Po sa vërtetësi ka ky lajm që është shpërndarë së fundmi? Vlen të theksohet fakti se nuk është vërtetuar kjo tezë 100 përqind. Autoriteti Europian për Sigurinë e Ushqimit thotë; Nuk ka asnjë provë se koronavirusi mund të transmetohet nga ushqimi.
Drejtoresha shkencore Marta Hugas tregon përvojat në shpërthime të mëparshme të epidemive që i atribuohen koronavirusit siç janë SARS dhe MERS, ku tregohet se transmetimi përmes ushqimit nuk vërtetohet.
Ndaj amvisat shqiptare duhet vetëm të lajnë fruta- perimet me ujë të bollshëm dhe nuk ka arsye pse të kenë frikë për transmetimin e virusit vdekjeprurës.