Khamenei: Rezultati zgjedhor nuk e ndryshon politikën iraniane ndaj SHBA

Zgjedhjet presidenciale në SHBA nuk do të kenë “asnjë efekt” në politikat e Teheranit ndaj Uashingtonit, sipas Liderit Suprem të Iranit, Ayatollah Ali Khamenei.

“Politika jonë drejt Shteteve të Bashkuara është qartësisht e ditur dhe nuk ndryshon nga lëvizjet e individëve. Nuk ka rëndësi për ne kush vjen dhe kush shkon”, tha Khamenei në një fjalim televiziv.

Uashingtoni ka shkëputur lidhjet diplomatike me Teheranin për shkak të pushtimit të ambasadës dhe marrjes së pengjeve amerikane për 444 ditë.

Presidenti amerikan, Donald Trump ka tërhequr Shtetet e Bashkuara nga marrëveshja bërthamore e vitit 2015, që Irani ka nënshkruar me fuqitë botërore, dhe ka rikthyer sanksionet ekonomike, të cilat kanë dëmtuar rëndë ekonominë iraniane.

Teherani është përgjigjur duke hequr dorë gradualisht nga përkushtimet që ka bërë në marrëveshjen bërthamore.

Kandidati demokrat për president të SHBA-së, Joe Biden është zotuar se do t’i rikthehet marrëveshjes së vitit 2015, nëse Teherani e zbaton atë plotësisht.