I dënuar me 15 vite e 5 muaj burg, arratiset Moisi Habilaj

Moisi Habilaj, të cilin Gjykata në Katania e dënoi me 15 vite e 5 muaj burg është arratisur. Mësohet se autoritetet italiane e kanë shpallur në kërkim. Karabinierët kanë shkuar në shtëpi që ta marrin e ta kthejnë në qeli, por ata nuk e kanë gjetur.

Kujtojmë se Moisi Habilaj u dënua nga shkalla e parë me 15 vite e 5 muaj e 10 ditë burg me akuzën e “trafikut të drogës” nga Shqipëria në Itali. Së bashku me Habilajn u dënuan edhe Meridian Sula, Nezar Seiti, Antonino Riela, Vinccenso Spanpinato, Angjelo Buzaka, Xhanluka Pasavanti dhe Xhuzepe Greko.

Dy shqiptarët e tjerë Maridian Sulaj dhe Nezar Seiti, kanë përfituar ulje dënimi. Sulaj u dënua me tetë vjet ndërsa Seiti, që besohet të ishte arkëtari i organizatës dhe u ekstradua në Itali pasi u arrestua në Shqipëri, gjashtë vjet e tetë muaj. Në shkallën e parë Sulaj u dënua 8.4 vite burg dhe Seiti 7.4 vite burg. Moisi Habilaj, për disa muaj ka qenë në “arrest shtëpie”.