Erdogan sulmon Europën: Zëri i botës myslimane ngrihet kundër mëkateve tuaja

“Kundër Europës mëkatare, zëri i vetëm që po ngrihet sot është zëri i botës myslimane”.

Kështu u shpreh Presidenti turk, Rexhep Tayyip Erdogan në hapjen e ekspozitës kombëtare të luftës në përvjetorin e themelimit kombëtar të shtetit turk.

Presidenti e ka cilësuar tinëzare politikën e Europës ndaj Turqisë.

Erdogan u zotua se turqit dhe Turqia nuk do t’i tradhtojnë paraardhësit e tyre.

“Politika e pushtimit të Evropës, e cila ka vazhduar në një mënyrë tinëzare për shekuj është shfaqur gjithmonë në mënyrën më të pavetëdijshme në territoret e Turqisë. Evropa më në fund gjeti një arsye për të dërguar ushtrinë e saj për të pushtuar.

Mëkatet e atyre që i quajnë Turqit tiranë dhe mëkatarë dhe që vendosin gjykata se detet e mëdha nuk do të jenë në gjendje të lajnë njollat ​​e tyre janë kaq të shëmtuara dhe të mjerueshme. Ju betohem vëllezërve muslimanë në emrin tuaj. Ky është rasti ynë: Nuk është i kufizuar në të drejtat dhe pavarësinë e Turqisë. Turqit dhe Turqia nuk do t’i tradhtojnë paraardhësit e tyre, flamujt e tyre dhe të drejtat e tyre të përjetshme dhe të shenjta”, u shpreh Erdogan.