Çështja e detit/ Meta akuza Ramës: Nuk ka bërë asgjë transparente

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ditën e sotme ka vizituar qytetin e Sarandës në kuadër të mbështetjes për Aleancën për Dhurimin e Gjakut.

Në një deklaratë për mediat, ai ka folur edhe për çështjen e detit me Greqinë, ku ka akuzuar kryeministrin Rama se nuk ka bërë asgjë transparente.

Kreu i Shtetit tha se nuk ka komente të veçanta, dhe theksoi rëndësinë që ka vendimi i Gjykatës Kushtetuese.

Ilir Meta:Nuk kam asnjë arsye të veçantë pse të bëj komente të veçanta nga Saranda. Ka një vendim të posaçëm të Gjykatës Kushtetuese të kërkuar nga opozita asaj kohe dhe kryetari i opozitës që sot është edhe kryeministër, Edi Rama. Kam qenë për zgjidhjen e drejtë dhe të gjitha veprimet e mia kanë qenë komform kushtetutës, ndërkohë që për fat të keq nga ana e kryeministrit nuk ka pasur as transparencë apo një bashkëpunim të besueshëm siç e meriton kjo çështje e një rëndësie kaq të madhe. Duhet të zgjidhetnë mënyrën më të drejtë për të dyja vendet dhe kësaj i shërben vetëm transparenca.