Histori

70 vjet – Arkivi Qendror Shtetëror


               Publikuar në : 15:00 - 07/06/19 A.F

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave festoi dje 70 vjetorin e themelimit të Arkivit Qendror Shtetëror. Drejtuesi i institucionit, Ardit Bido fjalën e tij përshëndetëse e nisi duke treguar se sa i rëndësishëm është Arkivi për një vend dhe njëkohësisht falënderoi të gjithë punonjësit aktual, por dhe ata që kanë lënë gjurmë duke punuar për këtë institucion.

Bido prezantoi së bashku me Drejtorin e Arkivit të Kosovës, Ramë Manaj dhe Drejtoreshën e Arkivit të Ministrisë së Punëve të Jashtme, Pranvera Dibra, dy projektet e mëdha për sa i përket krijimit të godinës së re dhe rikonstruksionit të godinës aktuale të Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave.

Pjesë e rëndësishme e eventit ishte dhe shfaqja e dokumentarit e bërë enkas për 70-vjetorin e krijimit të Arkivit Qendror Shtetëror.

Pjesëmarrës në këtë event ishin personalitete si Drejtori i Arkivit të Kosovës, Ramë Manaj, Drejtoresha e Arkivit të Ministrisë së Punëve të Jashtme Pranvera Dibra, Ambasadori i Republikës Arabe të Egjiptit, Mohamed Khalil, Nën Kryetari i Bashkisë, Andi Seferi, Drejtoresha e Arkivit Qendror Shtetëror i Filmit, Iris Elezi, Drejtori i Arkivit të Forcave të Armatosura, Teki Kurti, Drejtoresha e Bibliotekës Kombëtare, Persida Asllani, Drejtoresha e Institutit të Studimeve Evropiane, arkivistë, studiues dhe mjaft personalitete të tjerë.

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT