Media Sociale

Studimi: Çfarë ndodh me ju nëse e fshini Facebook-un nga celulari juaj


               Publikuar në : 15:35 - 02/02/19 S.N

Përdorimi i rrjeteve sociale në merr shumë kohë, ndërsa shumë njerëz tashmë kanë krijuar varësi nga ky aplikacion.

Miliona njerëz shpenzojnë të paktën një orë në ditë në këtë rrjet social. Por, si mund ta përdorim kohën në mënyrë që të jemi më produktivë?

Zgjidhja është e thjeshtë, ta fshini aplikacionin Facebook nga celulari juaj. Një studim i bërë së fundmi tregon përfitimet që mund të kemi nga mbyllja e Facebook.

Studimi quhet The Welfare Effects of Social Media dhe është përpiluar nga hulumtuesit e Stanford dhe NYU. Rezultatet janë të qarta: Duke u larguar nga rrjetet sociale njerëzit bëhen më pozitivë, më subjektivë, forcojnë vëmendjen dhe shpenzojnë më shumë kohë me miqtë dhe familjen.

Hulumtuesit rekrutuan 2,844 përdorues të Facebook dhe më pas u kërkuan gjysmës prej tyre të çaktivizojnë llogaritë për një muaj.

Gjatë kësaj kohe i kontrollonin vazhdimisht dhe komunikonin me SMS për t’i pyetur sesi ndiheshin.

Çaktivizimi shkaktoi përmirësime të gjendjes së tyre psikologjike. Ata ishin më të lumtur, më pak depresivë, ndienin më pak ankth dhe ndjenin kënaqësi më të madhe, shkruan PSË.

Përdoruesit të cilët u bën pjesë e studimi arritën të shkëputeshin nga Facebook plotësisht edhe pas përfundimit të tij.

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT