Sanitaret dhe infermieret bënin namin nën hundën e tij, flet drejtori i Covid-2

Drejtori i Spitalit “Shefqet Ndroqi”, Perlat Kapisyzi ka folur për rastin e korrupsionit brenda institucionit që ai drejton, i njohur për publikun si “Tirja”.

I ftuar në emisonin ”Open”, Kapisyzi u shpreh se korrupsioni në mjekësi është një sëmundje globale.

Perlat Kapisyzi: ”Janë ngjarje tronditëse që na kanë shkaktuar të gjithëve, jo vetëm mua. Ngjarje që nuk duhet të njollosë dhe të zhdukin punën që bëhet në shërbimin shëndetësor. Korrupsioni në shërbimin shëndetësor është sëmundje botërore. Pashë që e konsideronin sëmundje botërore dhe është plagë që shfaqet në trupin e sistemeve shëndetësore. Ndaj këtyre shfaqjeve, gjëja kryesore është që të mbahet një qëndrim i vazhdueshëm me të njëjtin instensitet.”