Numërohen mbi 60% të kutive/ PS vazhdon të kryesojë, e ndjek PD dhe LSI

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka bërë përditësimin më të fundit të të dhënave, teksa kanë kaluar rreth 20 orë nga hapja e procesit të numërimit.

Në total janë numëruar 3255 nga 5199 kuti, rreth 60.2%, dhe rezultati vijon si më poshtë:

Partia Socialiste 48.79 % ose 461428 vota.

Partia Demokratike 39.32 % ose 371826 vota.

LSI 6.88 % ose 65056 vota.

Ndërkohë, numërimi i kutive të votimit është mbyllyr në 14 bashki

Këlcyra: PS- 1750 vota, PD-AN-1070 vota dhe LS-509 vota

Memaliaj: PS-3271 vota, PD-AN-1404 vota dhe LSI 100 vota

Përmet: PS- 3648 vota, PD-AN-2024 vota dhe LSI 582vota.

Himarë: PS-3447 vota, PD-AN- 1854 vota dhe LSI-341vota.

Pustec: PS-867 vota, PD-AN-473 vota dhe LSI-168 vota.

Poliçan: PS-3871 vota. PD-AN- 1045 vota dhe LSI 864 vota.

Kolonja: PS- 3666 vota, PD-AN- 2299 vota, LSI 763 vota dhe PSD 68 vota.

Has: PD-AN- 4576 vota, PS- 2735 vota.

Tropojë: PD-AN- 6443 vota, PS- 3094 vota.

Skrapar: PS: 3 547 vota, LSI-2 174 vota, dhe PD- 776 vota.

Klos: PD-AN- 3738 vota, PS- 3702 vota dhe LSI-171 vota.

Mirditë: PD –AN- 5915 vota, PS-4864 vota dhe LSI- 1143 vota.

Dropull: PS- 1531 vota, PD-AN- 592 vota dhe LSI 599 vota.

Cërrik: PS- 7798 vota, PD-AN- 3981 vota dhe LSI-1175 vota.