Kosovë: Numërohen mbi 17 mijë vota nga diaspora, kryeson Vetëvendosja

Votat e diasporës në Kosovë kanë nisur numërimin ditën e sotme. Deri më tani janë numëruar 17,159 vota nga 56, 910 që janë aprovuar.

Sipas të dhënave të deritanishme kryeson VV me mbi 12 mijë vota, në vend të dytë është PDK-ja me rreth 1, 5 mijë vota, në vend të tretë është LDK-ja me mbi 1.4 mijë vota, në vend të pestë qëndron AAK-ja me mbi 700 vota dhe në fund është NISMA me 162 vota.

TABELA:

LVV – 12,700 vota

PDK – 1,499 vota

LDK – 1,440 vota

AAK – 732 vota

NISMA – 162 vota

Ndërkohë që ditën e djeshme në Kosovë, janë numëruar votat me kusht, ku nga 29, 490 vota gjithsej, 14, 939 vota ka marrë VV, PDK-ja ka marrë 4,997 vota, në vend të tretë është LDK-ja me 2,944 dhe në vend të katërt ështe AAK me 2,167 vota.