Kolesteroli dhe trigliceridet, lëng kungulli për të shpëtuar

Ushqimi i yndyrshëm apo ngrënia e pakontrolluar shkakton kolesterol në enët tona të gjakut, duke rritur ndjeshëm rrezikshmërinë nga sëmundjet e zemrës. Por si luftohen kolesteroli dhe trigliceridet? Mjekët shprehen se lëngu i kungullit, pra  100 – 200 gram kungull, mund të jetë një ndihmë që enët e gjakut të pastrohen. Madje, sipas mjekëve, lengu i kungullit bio ka rezultuar efektiv jo vetëm në normalizimin e nivelit të kolesterolit në gjak, por edhe çrregullime të tjera, si masën e glukozës, lipideve dhe triglicverideve.

Si përgatitet pija e kungullit

Së pari duhet  kungull i papërpunuar dhe bio.  Merret  100-120 gram prej tij, përzihet duke i shtuar pak ujë dhe pihet çdo mëngjes, 15-20 minuta para vaktit të mëngjesit, për 4 javë. Ky ilaç natyral është i shkëlqyer për procesin e pastrimit të arterieve. Mjekët thonë se, përdoruesit e kësaj kure kanë dëshmuar efekte pozitive dhe asnjë efekt anësor!