Buka është një ndër produktet jetike. Dihet se buka pëlqehet dhe konsumohet shumë nga të gjitha moshat. Çdo familje e ka të përfshirë me domosdoshmëri blerjen e këtij produkti në shportën ushqimore. Pasi e kemi blerë, me mjaft rëndësi është edhe fakti se ku e vendosim.
Bukën duhet ta ruani në frigorifer, duke qenë gjithmonë e freskët. Një nga arsyet më të rëndësishme pse nuk duhet ta mbani bukën në banak, është sepse ajo do të marrë myk lehtë. Temperatura e dhomës është temperatura ideale që myku të rritet dhe zhvillohet.
Nëse vendosni një qese me bukë në banak, myku do të fillojë të zhvillohet pothuajse menjëherë. Brenda disa ditësh, do të shihni që ato njolla bruto të mykur të shfaqen.
Kështu ju rrezikoni të merrni një reaksion alergjik. Kjo është arsyeja pse duhet ta vendosni bukën në frigorifer.
Vlen të theksohet fakti se paketimi i prodhimeve të bukës, jo vetëm që ruan freskinë e tyre për 2-3 ditë, por bën të mundur edhe transportimin e tyre në gjendje të mirë.