Akullorja e parë industriale me shkop, il Mottarello, lindi në Itali në vitin 1948. Menjëherë më pas, në vitet ’50, mbërrin kaushi i parë industrial Cornetto-ja mitike. Në vitet ’70, me përhapjen e frigoriferit shtëpiak u pagëzua kutia e formatit familjar, il Barattolino, për të mbërritur më pas te biskota e parë e famshme e shndërruar në akullore suksesi, dyngjyrëshja Ringo.
S’ka më mirë se një lugë freskuese akulloreje krokante ose prej luleshtrydhesh shumë të kuqe në një ditë të nxehtë vere. Nëse konsumohet në mënyrë të moderuar, akullorja ka disa dobi surprizuese shëndetësore.
E dini pse kushton më shumë një akullore e bërë në mënyrë artizanale? Kjo varet nga përbërësit, proceset dhe shpërndarja.
Akulloret e hapura që shiten me kaush kanë shije të ndryshme, e ndërsa ato të mbyllura nuk kanë aq shumë variante.
Sasia e prodhuar nga artizanalët është më e vogël. Do shitet më pak, dhe duhet të fitohet më shumë.