Greqia pezullon përdorimin e vaksinës Johnson & Johnson

Greqia ka pezulluar ditën e sotme përdorimin e vaksinës Johnson and Johnson. Pezullimi i përdorimit të vaksinave ka ardhur për shkak të mpiksjeve të gjakut, shkruan The Guardian.

Në njoftim thuhet se Greqia do të jetë në pritje të vendimit të marrë nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) për sigurinë e vaksinës anti-Covid.

Ndërkohë, rishikimi i vaksinës nga EMA do të jetë në 20 prill.  Vendi mori fillimisht 33,600 doza javën e kaluar nga “J&J” si dhe pret 1.3 milion doza tw tjera në qershor.

Nga vaksinat që janë bërë nga ‘Johnson and Johnson’, janë shfaqur gjashtë raste me trompozë dhe me mpiksje gjaku. Nga këto gjashtë raste me tropmozë, një rast ka rezultuar fatal dhe një tjetër në gjendje kritike.